Lägg till din länk hos Goatpower.

Här lägger du till den länk du tycker borde finnas med i vår katalogtjänst. Fyll snabbt och enkelt i alla fälten och klicka sedan på "Lägg till", när du laggt till den så kontrollerar vi den så den håller måttet för att sedan läggas upp på hemsidan. Varför inte lägga till din egen?

Namn:
E-mail:
Kategori:
Url:
Länk text:
Beskrivning:

Getter

Det fullvuxna djuret blir ca 100-170 cm långa och kan väga upp till ca 115 kg. Honorna är mindre och 40-50% lättare. Båda könen bär horn, som ofta är något bakåtböjda. Geten har raggig päls som för det mesta skiftar i grå, vita, svarta och bruna nyanser. Hanen, bocken, har hakskägg och luktar starkt från sina analkörtlar.

Getens skelett är mycket likt fårets. Faktiskt så likt att det är svårt att enbart med ledning av ett ben bestämma om benet kommer från ett får eller en get. I arkeologisk facktext används därför ibland benämningen får/get. Getternas horn är hoptryckta från sidorna och antingen bakåtsvängda eller spiralvridna. Klövkörtlar saknas eller finns bara på de främre extremiteterna. Tårgrop saknas och på kraniet finns en öppning mellan näs-, tår-, pann- och överkäksbenen. Hannen (bocken) är ofta prydd med hakskägg. Getens unge kallas kid eller killing. Honor har två eller fyra spenar.